latinica  ћирилица
22/10/2020 |  12:58 ⇒ 14:26 | Аутор: СРНА

Влада Српске: Донесена Уредба о носиоцу послова електронске сертификације

Влада Републике Српске донијела је на данашњој сједници Уредбу о носиоцу послова електронске сертификације у органима управе и за органе управе, којом се уређују носилац, садржај и дјелокруг послова електронске сертификације у органима управе и за органе управе.
Влада Републике Српске (фото: vladars.net) -
Влада Републике Српске (фото: vladars.net)

Нову уредбу било је потребно донијети јер је Агенција за информационо друштво Републике Српске, која је била носилац послова електронске сертификације, престала да постоји, а све послове и надлежност Агенције преузело је Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу Српске.

Сертификовано тијело Министарства ће у складу са уредбом издавати сертификате органима управе, правним и физичким лицима.

На сједници је донесена и одлука којом се Фонду за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Српске даје сагласност да, у складу са планом рада и финансијским планом Фонда, у овој години финансијски подржи пројекте у укупном износу од 790.000 КМ која испуњавају услове правилника о начину и критеријумима за додјелу финансијских средстава.

Влада Српске дала је сагласност Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске на План утрошка средстава од 1. јула до 30. септембра ове године у укупном износу од 72.875 КМ.

Наведена средства распоређују се тако што је Савезу дистрофичара Републике Српске из Бањалуке намијењено 4.500 КМ, Савезу глувих и наглувих Српске из Бањалуке 7.500 КМ, Савезу слијепих Републике Српске из Бањалуке 8.125 КМ, Савезу параплегичара, обољелих од дјечије парализе и осталих тјелесних инвалида Републике Српске из Бањалуке 8.125 КМ.

Савезу удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Републике Српске из Бањалуке намијењено је 8.125 КМ, Савезу друштава добровољних давалаца крви Републике Српске из Требиња 6.500 КМ, Савезу за ријетке болести Бањалука 7.500 КМ, Удружењу за помоћ лицима са аутизмом "Дјеца свјетлост" Бањалука 7.500 КМ и Организацији ампутираца УДАС Републике Српске 15.000 КМ.