latinica  ћирилица
22/10/2020 |  16:11 ⇒ 26/10/2020 | 11:49 | Аутор: СРНА

Лавров 28. октобра у БиХ, планиран састанак са Додиком

Руски шеф дипломатије Сергеј Лавров боравиће 28. октобра у посјети БиХ током које ће се састати и са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, саопштила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
Лавров  и Додик (фото:twitter.com) -
Лавров и Додик (фото:twitter.com)

Она је навела да је предвиђено да се Лавров састане са члановима Предсједништва БиХ, министром спољних послова у Савјету министара и другим представницима БиХ.

Из руског Министарства спољних послова најављено је да ће тема разговора током посјете шефа руске дипломатије бити даљи развој сарадње БиХ и Русије на пољу политике, трговине, економије и културе, као и на хуманитарним питањима.

У објави на Твитеру наводи се да ће Лавров посјетити БиХ у сриједу, 28. октобра.

Шеф руске дипломатије истог дана посјетиће и Србију. Он ће боравити у дводневној радној посјети (28. и 29. октобра) током које ће се састати са предсједником Србије Алексанром Вучићем и присуствовати свечаности поводом завршетка унутрашњег уређења Храма Светог Саве и паљења Вјечног пламена на гробљу Ослободилаца Београда.

Раније је саопштено да би Лавров требало да се састане и са патријархом српским Иринејем.

Претходно је Спутњик јавио да је Лавров отказао посјету Хрватској, која је била предвиђена за 27. октобар, због појаве вируса корона у Амбасади Русије у Загребу.