latinica  ћирилица
22/10/2020 |  17:07 ⇒ 19:48 | Аутор: СРНА

Вишковић-Драгосављевић: Бројни пројекти плод сарадње републичких и локалних власти

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да многобројни пројекти реализовани у општини Србац најбоље показују шта значи спрега републичких и локалних власти.
Србац - Вишковић са руководством Српца - Фото: СРНА
Србац - Вишковић са руководством СрпцаФото: СРНА

Вишковић је навео да је Србац имао ту несрећу да је од 2012. до 2016. године имао локалну власт која је стално била у блокадама и ништа од пројеката није реализовала.

Он каже да су, након што је начелник општине Србац Млађан Драгосављевић дошао на власт 2016. године, требале двије године само за санацију штета које су учињене у претходном периоду, али да је и поред тога у овој општини урађен низ пројеката из путне, комуналне и друге инфраструктуре, уређења Дома културе и других објеката.

Вишковић је, након састанка са руководством општине, рекао да су пред Владом и овом општином многи заједнички пројекти.

- Дио општине Србац, поготово у Лијевче пољу, још је без питке воде. Влада има програм за водоводно и канализационо снабиједавње тог дијела општине, при чему ће бити уложена вишемилионска средства - нагласио је Вишковић.

Премијер Српске рекао је да ће Влада подржати иницијативу локалне заједнице да гради станова за младе брачне парове, како би се у овој општини задржали млади људи и да би било више дјеце.

- Осим тога, имамо инвестицију већу од милион КМ за енергетску ефикасност у средњој и основној школи. Ти пројекти почињу у наредних неколико дана. Предвиђена је и градња вртића и низ других значајних пројеката - истакао је Вишковић.

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић истакао је да је током састанка предсједника Владе упознао са свим што је ова локална заједница постигла од 2016. године.

- Као и свака локална заједница и ми имамо читав низ отворених проблема, планираних пројеката. Влада и премијер су увијек имали разумијевање за наше проблеме, тако је било и данас - рекао је Драгосављевић.

Он је додао да у Српцу слиједи реализација пројекта обнове средњошколског центра у склопу програма енергетске ефикасности, који подразумијева замјену сторларије, уређе фасаде и друге радове који ће подићи квалитет услова за одржавање наставе.

- Разговарали смо о нашим стратешким пројектима, од којих је један проширење водоводне мреже на подручју општине - нагласио је Драгосављевић.