latinica  ћирилица
22/10/2020 |  18:28 ⇒ 20:21 | Аутор: РТРС

Вода за стотину домаћинстава у Чесми (ВИДЕО)

Становници виших дијелова бањалучког насеља Чесма, након деценија чекања, данас су добили питку воду.
Водовод-насеље Чесма (фото:gradbanjaluka) -
Водовод-насеље Чесма (фото:gradbanjaluka)

Окончана је изградња водовдне мреже у овом дијелу Чесме, чиме ће око стотину домаћинстава имати редовно и квалитетно снабдијевање водом, наводи се на сајту града Бањалука.

- Урадили смо конкретан пројекат и ријешили велики животни проблем житеља овог дијела Чесме. Овај посао смо припремали и радили скоро четири године. Укушна вриједност радова у оквиру великог пројекта "Вода 1" је 2,8 милиона КМ. Информисан сам да већ имамо ископаних 80 шахтова за воду, а у висинској зони четири имамо неколико стотина домаћинстава која чекају воду и, најкасније у року од мјесец дана, очекујемо воду и у четвртој висинкој зони - рекао је градоначелник Бањалуке Игор Радојичић приликом посјете овој мјесној заједници.

У трећој висинкој зони изграђено је око 4,5 километра дистрибутинце мреже, док је висинској зони четири дужина мреже око 13 киломатара, уз два велика резервоара и потисне пумпе.

Предсједник Савјета МЗ Чесма, Миладин Маличевић, изразио је задовољство због привођења крају пројекта који је од великог значаја за становнике овог дијела Бањалуке.

- За нас мјештане ово је радостан дан, да након дуго година надања, коначно добијемо воду и нормалне услове за живот - рекао је Маличевић.