latinica  ћирилица
25/10/2020 |  15:06 ⇒ 15:23 | Аутор: Б92

Брус Спрингстин објавио нови албум (ВИДЕО)

Легендарни амерички музичар Брус Спрингстин објавио је нов албум под називом "Letter to You".

Чувени музичар Брус Спрингстин објавио је нови студијски албум издавача Колумбија Рекордс из Њујорка, који је настао у славу живе музике и дугогодишњег пријатељства са пратећим саставом Стрит Бенда.

Албум великог рок умјетника најављен је синглом и спотом истог имена "Letter to You", гдје је "ухваћена неупоредива снага живе свирке рок групе која се поново окупила и заједно засвирала, и показала несаломиву деценијску везу која постоји између музичара, али прије свега, пријатеља".

Бенд се окупио први пут након турнеје из 2016. године и снимио веома брзо 12 пјесама, међу њима три, претходно необјављене нумере још из 70-тих година: "Janey Needs a Shooter", "If I Was the Priest" i "Song for Orphans". Албум у продукцији славног музичара и колеге Рона Аниела снимљен је за само пет дана у Спрингстиновом кућном студију у Њу Џерсију.

Тиме је одата почаст дуговјечном Стрит Бенду, самој рок музици и њеној улози у животу славних музичара и изузетном сарадњом музичара Спрингстина којег сви зову "The Bos" и овог састава. Нови албум прати документарац "Брус Спрингстин: Писма за тебе" ексклузивно на Епл ТВ+, који је режирао Том Зимни, са већим бројем снимљених наступа Стрит Бенда, студијским снимцима и претходно необљављеним архивским материјалом.

Аутор и филмске музике и пјесама за многе хитове великог екрана (Филаделфија, Џери МекГвајер, Рвач, Савршена олуја) и творац изузетно уносних турнеја по цијелом свијету, Спрингстин даје суштински увид у нови албум, мисли и осјећања које он буди, кроз реминисценцију његовог читавог музичког опуса.