latinica  ћирилица
26/10/2020 |  08:49 ⇒ 08:52 | Аутор: СРНА

Угљевик: Парастос за 301 погинулог борца уочи крсне славе општине Свете Петке

Парастос за 301 погинулог борца Војске Републике Српске у Угљевику биће служен данас, уочи крсне славе општине Свете Петке.
Помен - Фото: Facebook
ПоменФото: Facebook

Предсједник Борачке организације општине Угљевик Јован Маринковић рекао је Срни да се традиција сјећања на људе који су животе дали за данашњу слободу неће прекидати, упркос тешкој ситуацији због вируса корона.

- Спомен-соба у угљевичком Центру за културу, гдје ће се чувати фотографије и успомене на погинуле хероје одбране српског народа и Републике Српске, у завршној је фази уређења и њено отварање ћемо ускладити са епидемиолошком ситуацијом - најавио је Маринковић.

Он је рекао да Угљевик у центру града има споменик погинулим борцима, а спомен-обиљежја су погигнута и у готово свим мјесним заједницама, гдје се током године његује сјећање и служе парастоси за српске војнике.

- Страдали борци били су припадници Прве мајевичке бригаде Војске Републике Српске и погинули су бранећи своје породице, српски народ и своју територију - рекао је Маринковић.

Парастос за 301 погинулог борца Војске Републике Српске у Угљевику биће служен у 16.30 часова испред Централног споменика погинулим борцима.