latinica  ћирилица
26/10/2020 |  19:28 ⇒ 27/10/2020 | 09:22 | Аутор: Агенције

Хабиб Нурмагомедов стиже у Србију

Предсједник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин разговарао је данас преко видео позива са УФЦ шампионом Хабибом Орлом Нурмагомедовом и том приликом договорио посјету чувеног борца Србији.

Боровчанин је рекао да је остало само да договоре тачан датум када ће непобједиви шампион посјетити Србију, као и да би то највјероватније требало да се догоди до краја ове године.

Он је додао да Нурмагомедова познаје преко пријатеља из Руске боксерске федерације.

- Јутрос смо разговарали путем видео позива, причали, честитали му на побједи и свему што је урадио за спорт, што је показао колико је важан карактер и своју људску величину на крају каријере - предочио је Боровчанин.

Навео је да је Нурмагомедов послао поздраве Србији и да је позив за посјету прихватио са задовољством.

- За нас би то било значајно. Он је свјетско име, не само у спорту, већ и шире. То би била велика ствар. Планирамо да одемо и код предсједника Александра Вучића и да заједно промовишемо све борилачке спортове - казао је Боровчанин.

Нурмагомедов је у суботу увече одбранио титулу свјетског УФЦ шампиона у Абу Дабију, гдје је побиједио Американца Џастина Гаетјеа, а потом најавио крај каријере. Остаће упамћен као побједник свих 29 ММА борби које је имао у октагону.