latinica  ћирилица
27/10/2020 |  07:50 ⇒ 07:50 | Аутор: РТС

Српски дерби на турниру у Бечу, на терену и Лајовић

Данас ће чак тројица тенисера Србије изаћи на терене у првом колу АТП турнира из серије 500 у Бечу. Први на терен излазе најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић и Филип Крајиновић, а потом на терен излази и Душан Лајовић.
Крајиновић и Ђоковић (Фото:tennisworldusa.org) -
Крајиновић и Ђоковић (Фото:tennisworldusa.org)

Одлуком жријеба Новак Ђоковић се послије 13 година враћа на турнир у Бечу дуелом са земљаком и пријатељем Филипом Крајиновићем и тај српски дерби ће обиљежити прво коло турнира.

 Први тенисер Србије и свијета Новак Ђоковић и тридесети на свјетској листи, а тренутно трећи у Србији, Филип Крајиновић у овој години имали су два дуела и резултат је неријешен 1:1 у побједама. 

Побједник овог дуела састаће се са Хрватом Борном Ћороћем, тренутно 24. играчем на листи, који је у првом колу надиграо Тејлора Фрица са 2:0 (6:4;6:4).

Почетак меча Ђоковића и Крајиновића се очекује око 15.30. Око пола сата касније на терен ће изаћи и трећи српски представник Душан Лајовић који се у првом колу састаје са "срећним губитником" Лоренцом Сонегом.

Жријеб је првобитно одлучио да Лајовићев супарник буде Дијего Шварцман који је шрошле године играо у финалу овог турнира, али је Аргентинац јуче отказао учешће па је на његово мјесто дошао Лоренцо Сонего који је тренутно 42. на листи тенисера.

И Лајовић, који је тренутно на 26. позицији, и Сонего су до сада два пута одмјеравали снаге, а резултат је нерјешен.