latinica  ћирилица
27/10/2020 |  08:29 ⇒ 12:42 | Аутор: РТРС

Попржен: Интернет за 5.000 основаца који немају могућност праћења онлајн наставе (ВИДЕО)

Предсједник Актива директора основних школа бањалучке регије Мирослав Попржен рекао је за РТРС да ће за 5.000 основаца у Републици Српској бити обезбијеђен интернет, како би имали могућност праћења онлајн наставе.
Мирослав Попржен - Фото: РТРС
Мирослав ПопрженФото: РТРС

Попржен је, говорећи о обустави извођења наставе у школама, рекао да наставно особље већ има искуства са извођењем онлајн наставе, те да се потешкоће првенствено односе на чињеницу да немају сви ученици интернет.

- Министарство је јуче хитно реаговало и у сарадњи са Мтелом обезбиједиће интернет за око 5.000 основаца на мјесечном нивоу - рекао је Попржен у Јутарњем програму наше телевизије.

Он је подсјетио да је јуче одржан састанак предсједника свих актива директора основних и средњих школа са министарком просвјете и културе Наталијом Тривић, на којем су изнесена прецизнија упутства о одвијању онлајн наставе.

- Онлајн наставу изводимо користећи све доступне алате - Офис 365, електронски дневник... Немамју све школе, а ни сви ђаци, исте техничке могућности, али користиће се сва могућа средства. Наставници већ имају искустава с тим па ћемо премостити ову седмицу - рекао је Попржен.

Он је изразио наду да ће онлајн настава бити ограничена на ову седмицу и седмицу послије избора.

- Као што је већ најављено, у седмици након избора биће организована такође онлајн настава, како би након изборног дана биле дезинфиковане све школе - додао је Попржен.

Он је навео да ће епидемиолошка ситуација диктирати начин одвијања наставе.

- У школама ни до сада није било преноса вируса или кластера, али је Штаб одлучио да се обустави извођење наставе како би се смањио проток људи - рекао је он.

Попржен је поручио да је најбитније одржати квалитет наставе, без обзира на начин извођења.