latinica  ћирилица
27/10/2020 |  11:44 | Аутор: СРНА

Теа Ковачевић ускоро на престижном турниру на Мајорци

Градоначелник Градишке Зоран Аџић организовао је данас пријем за младу тенисерку Теу Ковачевић, која 1. новембра путује на Мајорку на престижни турнир у организацији тениске академије шпанског тенисера Рафаела Надала.
Теа Ковачевић - Фото: СРНА
Теа КовачевићФото: СРНА

Аџић је истакао да је Теа Ковачевић веома талентована и већ препознатљив играч у свијету тениса, те да је у претходних неколико турнира остварила изузетне резултате у узрасту до 10 година, али и старијим категоријама.

- На посљедњем турниру у Скопљу она је освојила сингл турнир у категоријама У10 и У11, те турнир у Паризу - навео је Аџић и нагласио да се Теа тренутно припрема за одлазак на престижни турнир у Мајорци на којем се окупљају млади таленти из цијелог свијета.

Он је нагласио да је Градска управа од почетка подржала ову младу тенисерку и њен таленат, а да је Теа на најбољи начин промовисала Градишку и Републику Српску.

Аџић је захвалио друштвено одговорним компанијама са подручја Градишке које су помогле развојни пут младе тенисерке и додао да ће Градска управа и даље пратити њен рад.

Теа Ковачевић је истакла да спремно дочекује турнир на Мајорци, тренира два пута дневно, а увече одиграва спаринг мечеве са рекреативцима из тениског клуба.

Она је навела да јој је у досадашњој каријери најдража побједа на турниру "Мала Мо" у Мајамију, те да је психички доста напредовала и да нема више треме на великим турнирима.

Теин отац и тренер Марко Ковачевић рекао је да припреме за турнир теку веома добро и да Теа веома добро ради на тренинзима.

- Заиста је импресивно гледати дјевојчицу која веома брзо напредује на нивоу свјетског јуниорског тениса. Задовољан сам чињеницом да је дјевојчица од 10 година прва на ранг- листи у категорији 10 и 12 година у БиХ и окружењу - истакао је Ковачевић.

Он је додао да подршка институција Републике Српске, Градске управе, те градоначелника Зорана Аџића много значи, јер, упркос квалитетном тренажном процесу, не би били у могућности да оду на врхунска свјетска такмичења без финансијске подршке.