latinica  ћирилица
27/10/2020 |  12:22 | Аутор: Б92

Шћепановић: Уз све потешкоће, некако се гура даље

Тренер кошаркаша Партизана Владо Шћепановић рекао је да жели да његова екипа прикаже добру и храбру игру у предстојећој утакмици против Бурга у Еврокупу.

Тријумф је важан како би добила на значају и победа из Истанбула у прошлом колу, али и како би црно-бели уз позитиван скор дочекали други део групне фазе такмичења.

- Без обзира на ривала, нама би од велике важности било да побједом потврдимо брејк из Истанбула и са позитивним скором дочекамо почетак другог дијела групне фазе. Имамо своје проблеме, али упркос њима желимо да одиграмо храбро и одговорно у оба правца. Само тако ћемо доћи до циља, а то је увијек побједа - рекао је Шћепановић за клупски сајт.

Кошаркаши Партизана играју у сриједу од 20.30 у Хали спортова "Ранко Жеравица" против француског Бурга, утакмицу петог кола Еврокупа.

"Црно-бијели" су до сада одиграли три утакмице у гостима и једну на домаћем терену уз скор од по двије побједе и пораза, док је екипа Буржа због проблема са корона вирусом одиграла два меча и има скор 1:1.

- Уз све потешкоће са којима се екипе сусрећу, некако се гура даље и сви се трудимо да играмо најбоље што можемо у датом моменту. Долази нам Бурж који је у једној специфичној ситуацији, екипа се комплетирала али су имали колективну паузу. Таква позиција има и својих предности и мана, па остаје да видимо како ће се на њих одразити - навео је Шћепановић.

Бек Партизана Немања Гордић рекао је да очекује тешку утакмицу.

- Бурж је направио паузу, нису одиграли неколико утакмица али то може да буде мач са двије оштрице. Доста пута се послије паузе одигра на свјежину добро. Ми се припремамо за њих као да те паузе није ни било, они су јако квалитетна екипа, играли су у добром ритму прије ситуације која их је погодила, тако да нас очекује тежак посао - навео је Гордић.