latinica  ћирилица
27/10/2020 |  15:20 ⇒ 15:20 | Аутор: СРНА

Максимовић: Позитивне 92 од 143 тестиране особе

Епидемиолошка ситуација у Бијељини је погоршана и данас су на вирус корона позитивне 92 особе од 143 тестиране, упозорио је вршилац дужности директора Болнице "Свети врачеви" Златко Максимовић.
Златко Максимовић - Фото: СРНА
Златко МаксимовићФото: СРНА

Он је на конференцији за новинаре истакао да је проценат заражених велики у цијелој регији са 10 општина који се тестирају у бијељинској лабораторији, гдје је за 24 часа од 235 тестираних позитивна 161 особа.

- Ми ситуацију држимо под контролом и нема мјеста паници, медицински радници раде све што могу, али ако грађани не буду поштовали мјере у смислу смиривања епидемиолошке ситуације ни још једна ковид болница неће бити довољна за оно што нам предстоји - рекао је Максимовић.

Навео је да бијељинска болница већ има нову организацију рада са два подијељена дијела, не ковид болнице у којој су збринути лежећи пацијенти и блока са двије ковид болнице и поликлиником.

- Повлачимо одређене специјализанте, јер треба нам људи, радимо у двије ковид болнице - рекао је Максимовић и истакао да запослени у бијељинској болници имају добар морал и вољу и јединствени су у борби против вируса корона.

Према његовим ријечима, у бијељинској ковид болници хоспитализована су 34 болесника, највећи број са тешком клиничком сликом, а само јуче је било 13 пријема.

Од почетка епидемије ковид болница је имала 590 пацијената.

Новинарима се испред бијељинске болнице обратио Влајко Стефановић који је лијечен у ковид болници и позвао грађане да поштују епидемиолошке мјере.

Он каже да је био један од оних који нису вјеровали да постоји ковид и да није носио заштитну маску, али да након борбе за живот и дана проведених на респиратору сада маску и не скида.