latinica  ћирилица
27/10/2020 |  16:10 ⇒ 19:22 | Аутор: СРНА

Лавров у самоизолацији, све планиране посјете се одлажу

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров налази се у самоизолацији због контакта са особом зараженом вирусом корона, а све планиране посјете и састанци се одлажу, саопштило је руско Министарство спољних послова Русије.
Сергеј Лавров (Фото: Sputnik/Алексей Филиппов) -
Сергеј Лавров (Фото: Sputnik/Алексей Филиппов)

У саопштењу се додаје да се Лавров добро осјећа, преноси Спутњик.

Посјета министра иностраних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова БиХ је одгођена, потврђено је данас Срни у руској Амбасади у БиХ.

Из Амбасаде наводе да је посјета одгођења јер је Лавров био у контатку са лицем зараженим вирусом корона.

- Министар Лавров се осјећа добро, а посјета није у потпуности отказана, већ је одгођена на одређено вријеме - речено је Срни у Амбасади Руске Федерације.

Из руске Амбасаде нису могли да прецизирају тачан термин када би посјета руског шефа дипломатије БиХ могла да буде реализована.

Министар иностраних послова Сергеј Лавров требало је сутра допутује у посјету БиХ, током које је требало да се састане са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком и руководстом Републике Српске у сједишту Владе Српске у Источном Сарајеву.

Лавров је током посјете требало да се састане са члановима Предсједништва БиХ и министром иностраних послова у Савјету министара Бисером Турковић.