latinica  ћирилица
29/10/2020 |  08:42 ⇒ 08:42 | Аутор: ТАНЈУГ

Због пријетњи Абазовићу полиција Црне Горе тражи помоћ Интерпола

Полиција сумњичи Рожајца Р.Ш. да је пријетио Дритану Абазовићу, а пошто не живи у Црној Гори, затражена је помоћ Интерпола како би он био ухапшен, пише портал CdM позивајући се на Дан.
Дритан Абазовић - Фото: dnevni avaz
Дритан АбазовићФото: dnevni avaz

У пријетећој поруци Абазовићу поручује да ће бити заклан.

- Са једног профила на друштвеној мрежи упућене су пријетње лидеру политичке партије УРА Дритану Абазовићу, са чиме је упозната полиција, која је провјерама идентификовала Р.Ш. (69) из Рожаја као лице које је путем једне друштвене мреже упутило пријетње Дритану Абазовићу, о чему су обавијештени службеници Одјељења безбједности Рожаје - саопштено је Дану из полиције.

Та информација је прослијеђена и службеницима Сектора за сузбијање организованог криминала и корупције Групи за сузбијање високотехнолошког криминала.

Полиција је утрдила да су пријетње поткеле из Улциња, а према изјави блиског сродника особе осумњичене за ово дјело, Р.Ш. не живи у Црној Гори, већ у Шведској, те је преко Одсјека за међународну оперативну полицијску сарадњу прослијеђен захтјев Интерполу Шведске и нордијском официру за везу за одређене провјере за то лице, наводе у полицији.

Са предузетим активностима упознат је Абазовић, који је изјавио да се не осјећа угрожено.

- Даље радње по овом предмету су у току. Од стране надлежног органа сачињен је извјештај о безбједносној процјени степена угрожености лидера политичког субјекта УРА Дритана Абазовића, те сходно томе Управа полиције према Дритану Абазовићу предузима мјере безбједносне заштите - саопштено је Дану из Управе полиције.

Како се сумња, Р.Ш. је поручио Абазовићу даће бити заклан уколико настави "дружбу", односно преговоре и сарадњу са "четницима".

- Абазовићу, ако наставиш дружбу са овим четницима, бићеш први заклан (не дај Боже), али то те чека. И многи муслимани и Албанци муслиманске вјероисповијести (шта се десило у Калуђерском Лазу код Рожаја), ако одеш са њима, чека те Улцињ, Рожаје, Плав, Гусиње...Пљевља су почела. Ти ћеш бити позван да си направио Сребреницу, Приједор, Вишеград, Фочу и Маркале. Дозови се памети, окрени се Црној Гори - написао је, како се сумња, Р.Ш.

Лидер коалиције "Црно на бијело" Дритан Абазовић гостујући раније на Фејс ТВ рекао је да су многа писма која је добио добронамјерна, а да је један дио њих наручен, подсјећа CdM.

- Од 1906. године, када је настао парламентарни живот у Црној Гори, власт никада није била промијењена на изборима. Ово је први пут да смо положили пријемни испит да можемо себе кандидовати за демократска друштва. Срушили смо режим који је направио приватну државу - рекао је тада Абазовић.

Новинар га је упитао ко је најопаснији од оних који су му до тада пријетили.

- Најопаснији су два клана која су међународна позната и који су наш највећи бренд - 'кавачки' и 'шкаљарски' клан, који су дио великог нарко-картела. Важно је да људи разумију да криминалне структуре функционишу много боље него политичке - казао је Абазовић, који није открио име особе која му је пријетила.