latinica  ћирилица
29/10/2020 |  17:14 ⇒ 17:16 | Аутор: РТС

Хапшење због кријумчарења миграната чија су тијела пронађена у Парагвају

Ухапшене двије особе због сумње да су организовале недозвољен прелаз државне границе седморици илегалних миграната чији су посмртни остаци пронађени у контејнеру у Парагвају, саопштио је МУП Републике Србије.

Власти Парагваја саопштиле су прошлог петка да су тијeла седам особа, у поодмаклој фази распадања, пронађена у контејнеру са ђубривом, који је послат из Србије прије три мјесеца.

Због постојања основа сумње да су извршили кривично дјело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи ухапшени су држављанин Марока Х. М. (1990) и држављанин Алжира С. К. (1991), наводи се у саопштењу МУП-а.

Они се терете да су у договору са другим НН лицима мигранте смјестили у контејнер за транспорт робе у возним композицијама како би избјегли граничне контроле Републике Србије са Републиком Хрватском.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Сремској Митровици.

Акцију хапшења спровели су припадници МУП-а, Службе за борбу против организованог криминала, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Сремској Митровици, а у координацији са Тужилаштвом за организовани криминал.