latinica  ћирилица
30/10/2020 |  19:17 ⇒ 20:23 | Аутор: РТС

Ђоковић изгубио у Бечу

Новак Ђоковић је прилично глатко изгубио од Лоренца Сонеге у четвртфиналу турнира у Бечу.

Меч је трајао само 64 минута и завршен је у два врло брза сета – 6:2, 6:2 за 42. играча против првог рекета свијета.

Потпуно је необјашњиво због чега је српски тенисер дјеловао крајње равнодушно и готово незаинтересовано за тенис од првог поена у мечу.

Уводне грешке, потпуно несвакидашње за Ђоковића, приписали смо "загријевању", али како је вријеме одмицало, било је јасно да се њему тенис ове вечери – није играо!

Јесте Лоренцо Саного био бољи тенисер данас, али дјелује да Србин просто главом није био присутан на терену што најбоље говори крајњи резултат.

Један од најтежих пораза у каријери Новака стигао је од момка који је испао у квалификацијама, али је накнадно позван. Занимљиво да је прије овог меча највећа побједа Лоренца био меч против Хачанова који је у том моменту био 12. на планети.

И јесте Сонего био феноменалан, али је Новак био далеко, далеко испод сваког нивоа тениса на који нас је навикао.

Уосталом Сонего је везао 4:0 на почетку меча, а ко би рекао да ће Новак први гем на семафору уписати тек након 20 минута тениса.

Гријешио је, сервирао очајно, промашивао први сервис... Просто није личио на играча који је навикао да нас радује побједама.

Са друге стране, Сонего је играо тенис живота, а Новак није показивао ниједну емоцију уз изузетак два, три саркастична осмијеха. Србин је имао чак 14 неизнуђених грешака у првом сету и дјеловало је као да уопште не мисли на тенис.

Претпоставке су разне, али очекује да се он сам огласи и каже због чега је данас био потпуно одсутан. По неким информацијама, био је потпуно сломљен због смрти митрополита Амфилохија.

Други сет је био исти као у првом, уз изузетак неколико брејк лопти које Србин никако није успијевао да искористи. Шта год да је у питању, надамо се да ће Новак ускоро бити онај стари, а овај пораз ће брзо заборавити јер је циљ за ову годину, прво мјесто на крају сезоне, већ у џепу.