latinica  ћирилица
30/10/2020 |  20:28 ⇒ 20:29 | Аутор: Б92

Звезда изгубила од Химкија

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Химкија 83:77 (19:22, 25:18, 14:17, 25:20) шестом колу Евролиге.
Химки-Звезда - Фото: РТС
Химки-ЗвездаФото: РТС

Изабраници Саше Обрадовића одиграли су слабо у посљедњој четвртини и то их је коштало бољег резултат у Подмосковљу.

Игра је била уједначена током већег дијела меча - играло се кош за кош, међутим у четвртој дионици црвено-бијели су стали.

Напад није најбоље функционисао, у одбрани нису имали рјешење за Ерика Мекалума и нису могли да избјегну пораз. Послије пет пораза, кошаркаши Химкија остварили су прву побједу.

Најефикаснији код Звезде био је Лојд са 18 поена, али је шутирао 3/13, О'Брајант је постигао 14, а Волден 11 поена.

Побједника је предводио Ерик Мекалум са 23 поена, док је Швед имао 15 и 12 асистенција.

Црвено-бијели нешто спорије су отворили утакмицу, међутим убрзо су пронашли ритам и послије уводних 10:4 за Химки, на два минута до краја водили су 16:20.

Четвртина је завршена вођством Звезде од три поена, 19:22.

Током друге дионице екипе су се мучиле све до пред крај полувремена. Тимови су потом ушли у ритам и на минут до краја црвено-бијели имали су 40:38.

Звезда је нешто лошије завршила други период игре и на петнаестоминутну паузу је отишла са четири поена заостатка, 44:40.

У трећој четвртини гледали смо пресликану игру из првог полувремена. Екипе су се смјењивале у предности и баш у овом тренуцима црвено-бијели пропустили су да крунишу одличну одбрану.

Звезда је имала неколико напада у којима је могла да се одлијепи и дође до нешто осјетније предности, али није и онда је стала средином четврте дионице.

Тада се и разиграо Ерик Мекалум који је био превага на овом сусрету. Звезда није успјела у завршници да се врати и претрпјела је трећи пораз у сезони.