latinica  ћирилица
30/10/2020 |  21:11 ⇒ 21:16 | Аутор: Б92

Ђоковић: Тужан дан, једноставно ми се није играло

Најбољи тенисер свијета послије пораза од Лоренца Сонега истакао је како ово јако тужан дан због смрти митрополита Амфилохија.

Српски тенисер изгубио је убједљиво од Италијана и након сусрета је истакао "како је одрадио оно због чега је дошао".

- Јако тужан дан. Поштовани Амфилохије је био велики борац за православље и неко ко је служио као нека врста звијезде водиље за српски православни народ и Српску православну цркву у Црној Гори. Имао сам част и радост да га упознам, проведем неко вријеме близу њега и осјетим предивну енергију коју је он посједовао. Иако физички више није жив, његов дух ће, сигуран сам, бити присутан дуги низ година - рекао је Ђоковић.

- Мислим да му толико дугујемо да барем треба да се сјећамо њега и да са осмјехом будемо захвални за све оно што је урадио, поготово у посљедње вријеме, које је било јако турбулентно у Црној Гори; наравно из политичких разлога. Доста великих ствари се одлучивало, поготово када је црква у питању. Он је био одважан и храбар и показао је народу прави примјер како треба да се чува културно насљеђе и наша духовна баштина. На томе му велико хвала - рекао је српски тенисер.

Најбољи тенисер свијета каже да му се једноставно није играло.

- И није ми се играло, да будем искрен. Није толико утицала тужна вијест; јесте утицала, али није у толикој мјери да због тога баш и не могу да играм. Али, генерално ми се једноставно није играло. Одрадио сам оно што сам хтио да одрадим и због чега сам дошао. Јако чудан дан. Тако је, како је. Настављам даље, окрећем нову страницу. Сада ћу мало бити са породицом, враћам се у Србију и радујем се томе. Онда ћу се добро спремити за Лондон и покушаћу тамо да завршим снажно и на најбољи могући начин - закључио је Новак.