latinica  ћирилица
15/11/2020 |  14:31 ⇒ 20:58 | Аутор: СРНА

У понедјељак мјестимично слаба киша

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује промјенљиво до претежно облачно вријеме, уз мјестимично слабу кишу.

Ујутру и прије подне биће мало до умјерено облачно, у нижим предјелима, котлинама и рјечним долинама мјестимично са маглом или ниском облачности, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана наоблачење са мјестимично слабом кишом захватиће већину крајева.

Дуваће слаб вјетар, промјенљивих смјерова.

Минимална јутарња температура ваздуха биће од два до седам, на југу око 10, у вишим предјелима од минус један степен, а највиша дневна од 10 до 16, на планинама од девет степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас је претежно облачно вријеме са маглом по котлинама и уз ријечне токове.

Температура измјерена у 13.00 часова: Бјелашница четири, Рудо седам, Вишеград, Соколац, Сарајево и Фоча осам, Гацко, Зеница и Нови Град девет, Бањалука, Приједор, Србац, Бихаћ, Градачац, Сански Мост и Чемерно 10, Бијељина, Билећа, Сребреница, Иван седло и Ливно 11, Добој, Хан Пијесак и Калиновик 12, Требиње, Тузла и Бугојно 13, Мостар и Мркоњић Град 14, Неум 15, Рибник 16, Шипово 17 степени Целзијусових.