latinica  ћирилица
18/11/2020 |  07:20 ⇒ 07:40 | Аутор: РТС

Тумбаковић: Коларов ће се вјероватно опростити од репрезентације

Селектор Србије, Љубиша Тумбаковић, стао је у одбрану капитена "орлова" Александра Коларова, након пораза од Шкотске.
Љубиша Тумбаковић (фото: ФСС) -
Љубиша Тумбаковић (фото: ФСС)

Тумбаковић је на конференцији за медије уочи утакмице против Русије у Лиги нација, коментарисао поједине медијске натписе да је Интер забранио Коларову да игра против Шкотске.

- Познавајући Александра Коларова, да је постојала најмања шанса да игра - то би и учинио. Ту немам дилему. Стављамо га у ситуацију да мора да се правда послије 94 утакмице. Апсолутно сам на страни Коларова. Посебно ми смета медијска ујдурма и спиновање ствари које нису провјерене - изјавио је Тумбаковић.

Интер је  саопштио да је Коларов позитиван на вирус корона, а селектор се дотакао и наводног одбијања Коларова да уђе у игру у 119. минуту како би извео пенал.

- Сјајан је момак и личност. Није био у саставу и логично је да не шутира. А то што смо помислили да би нам фалио његов пенал можда и није коректно - рекао је Тумбаковић и додао да би звао Коларова и за наредне акције, мада је велика вјероватноћа да ће се он опростити од националног тима.

Србија ће против Русије играти и без Душана Тадића.

- Што се тиче Тадића, осјетио је повреду послије утакмице у Мађарској, има проблем са задњом ложом и то је разлог што није у конкуренцији - навео је Тумбаковић.

Када је у питању сутрашња утакмица, у којој је неопходна побједа за опстанак у Б Лиги нација, Тумбаковић каже да ће екипа учинити све да оствари добар резултат.

- Не зависи све од нас, има и до противника. Руска репрезентација има квалитетне појединце. Поливалентни су, могу да изненаде противника у сваком смислу - поручио је Тумбаковић.

Утакмица између Србије и Русије игра се вечерас од 20.45 на стадиону Рајко Митић.