latinica  ћирилица
18/11/2020 |  10:52 ⇒ 10:56 | Аутор: РТРС

МУП Српске: Републичка акција појачане контроле у саобраћају

У циљу унапређења стања безбједности саобраћаја на путевима Републике Српске, Министарство унутрашњих послова Републике Српске ће у периоду од 20. до 24. новембра ове године реализовати акцију "Однос возач – пјешак и контрола возача под дејством алкохола, опојних дрога или психоактивних лијекова", саопштено је из МУП Српске.
МУП Републике Српске -
МУП Републике Српске

Појачане контроле полицијских службеника биће на дијеловима магистралних, регионалних и локалних путева у насељима гдје се најчешће догађају саобраћајне незгоде, односно гдје се може очекивати присуство возача под дејством алкохола, опојних дрога или психоактивних лијекова у организму и гдје је учестало непрописно кретање пјешака, наводи се у саопштењу.

Из МУП Српске подсјећају да је у првих десет мјесеци од посљедица 74 саобраћајне незгоде смртно страдало 85 лица, од којих 35 возача и 10 пјешака. У мјесецу новембру је до сада смртно страдало девет лица, од којих пет возача и три пјешака.

МУП Српске наставља са провођењем активности на унапређењу безбједности саобраћаја и апелује на све учеснике у саобраћају да се одговорно понашају и поштују саобраћајне прописе.