latinica  ћирилица
18/11/2020 |  13:12 ⇒ 13:15 | Аутор: СРНА

Додик: СНСД и институције Српске наставиће да се боре за развој сваког дијела Републике

Лидер СНСД-а Милорад Додик истакао је да ће ова странка, као и републичке институције наставити да се боре за развој Бањалаке, једнако као и за Добој, Требиње, Источно Сарајево, Бијељини и сваки дио Републике Српске.

- Поносан сам због побједе коју је СНСД остварио јер смо и даље најјача партија и то не само у Српској већ и у БиХ по броју освојених мандата. Повријеђен сам што је Игор Радојичић изгубио, јер је он био најбоља опција, али поштујем вољу бирача, избори су били фер, а нови градоначелник има прилику да покаже своју способност - истакао је Додик.

Он је нагласио да је Игор Радојичић важан човјек СНСД-а и да је сада најважније да оздрави и изађе из болнице.

- Када се врати онда ћемо разговарати о даљем дјеловању. Свакако, нећемо га напустити, јер је он био човјек на важним функцијама, има велики потенцијал и искуство и увијек ће бити наш човјек - истакао је Додик.

Када је ријеч о изборима, Додик је додоа да је већ рекао све што је имао, те да је и он човјек који има право на своје емоције и грешке, те да неке изјаве које је изнио можда нису добре.

- Видим да је општа харанга на ту врсте приче. Ја сам човјек овог града, овдје сам рођен, волим Бањалуку, волим Републику Српску, и данас сам дошао да видим гдје можемо да рјешавамо проблеме, ићи ћу и сутра и многе ствари које су овом граду урађене, могу с поносом да кажем да сам у њима учествовао, и када је ријеч о источном и западном транзиту, реконструкцији Универзитетског клиничког центра, фабрике воде и слично - истакао је Додик.

Он је констатовао да Бањалука прије 12, 13 година није имала воду у љетним мјесецима што сви заборављају, а данас је у прилици да се водоводна мрежа рашири у свим селима.

- Ми ћемо наставити то да радимо и све што будем чинио чинићу да Република Српска и Бањалука буду што боље. Бањалука је моја емоција, као што је и Република Српска. Ја то страствено браним и желим да Бањалука буде што је могуће уреднија и боља - истакао је Додик.

Рекао је да не спори избор новог градоначелника, али по ономе што је он најављивао попут бесплатних уџбеника, превоза, је крајње илузорно и већ је данас почео да мијења изјаве и да говори да ће то чинити субвенцијама.

- Када смо сједили у Влади заједно за Игром Радојичићем разговарали смо о неколико важних капиталних инветиција а једна од њих је изградња концертне дворане што представља приближавање града европским стандардаима. Да ли ће то бити приоритет новог градоначелника, сачекаћемо па ћемо видјети - рекао је Додик.

Подсјетио је да је СНСД добио 42 општине и града, у 46 локалних заједница имаће скупштинске већине, док многи медији спекулишу занемарујући чињеницу да је СНСД добио највише мандата.

- Из федералних медија сам видио да 26 општина има СДА, 17 ХДЗ, а 43 СНСД. Ми смо најјача партија и имамо највећи број општина, а у значајан податак је да у ФБиХ има више општина него у Српској - навео је Додик.