latinica  ћирилица
18/11/2020 |  15:31 ⇒ 15:31 | Аутор: sputniknews.com

Предсједник Бразила се похвалио комплиментима које му је дао Путин

Бразилски предсједник Жаир Болсонаро објавио је видео обраћања Владимира Путина на самиту БРИКС-а, који је том приликом истакао “најбоље мушке особине и вољу“ бразилског лидера, који је био заражен ковидом 19, и рекао да су његови поступци “примјер храброг вршења своје дужности“, преноси портал “Естадо".
Жаир Болсонаро (Фото: extra.globo.com) -
Жаир Болсонаро (Фото: extra.globo.com)

Према наводима Болсонара, Путин је одржао говор пред крај самита БРИКС-а, који је због вируса корона организован у форми видео-конференције, наводи се у чланку.

​Путин је ове године предсједавајући самита. Говор је одржао на руском језику, а Болсонаров тим је превео Путинову изјаву. Руски предсједник на снимку говори о борби против пандемије и чињеници да је и бразилски предсједник био заражен ковидом 19.

- Показали сте најбоље мушке особине и вољу. Рјешењу свих питања приступили сте полазећи од интереса вашег народа, ваше земље, а тек онда сте се бавили одлукама везаним за Ваше здравље. Ово је за све нас примјер не само храброг вршења своје дужности, већ и испуњавања својих обавеза као шефа државе - рекао је Путин на снимку који је објавио Болсонаро.

- Није нам било лако да радимо ове године, али Ви сте још били заражени короном и врло храбро сте прошли кроз то искушење. Желим Вам све најбоље, прије свега, здравље. Сви смо видјели колико вам је било тешко - рекао је предсједник Русије.