latinica  ћирилица
18/11/2020 |  18:56 ⇒ 18:57 | Аутор: Б92

Ђоковић се кандидовао за мјесто у Савјету играча АТП

Српски тенисер Новак Ђоковић шокирао је јавност најновијом политичком одлуком.
Новак Ђоковић (фото: facebook.com / adriatourofficial) -
Новак Ђоковић (фото: facebook.com / adriatourofficial)

Новак Ђоковић и његов "политички партнер" Васек Поспишил кандидовали су се за мјесто у Савјету играча АТП.

То не би било чудно да Србин и Канађанин недавно нису поднијели оставке на својим позицијама у Савјету како би створили сопствени "Савјет играча", односно Асоцијацију професионалних тениских играча (ПТПА).

Они су, заједно са Семом Кверијем и Џоном Изнером, пред почетак УС опена открили да су направили нову организацију и представили је свијету.

Ђоковић је тиме хтио да се на нови, јединствен начин бори против система и да се избори за што боље услове себи и саиграчима, а поготово онима слабије рангиранима на АТП листи.

Ипак, усред Завршног турнира стиже нова шокантна вијест.

Како је навео британски новинар Сајмон Бригс, Ђоковић и Поспишил су се кандидовали за надолазеће изборе за Савјет играча, који су заказани пред крај ове године.

То је потврдио и бразилски тенисер Бруно Соареш, члан Савјета играча који је у претходних пар година уско сарађивао са првим "рекетом" планете.

- Веома интересантна ситуација јер су они поднијели оставку прије три мјесеца и прешли у ПТПА. Не знам шта се дешава са ПТПА. Мене су избацили из њиховог чета, вјероватно јер сам остао у Савјету играча, тако да не знам какве су им идеје. Не знам шта се тамо дешава - рекао је Соареш.

Бригс је навео да Новак, Васек и ПТПА "нису пуно одмакли у регрутацији играча".

- Интересантно је видјети њих на списку (пријављених кандидата за Савјет). Код нас не постоји некаква политичка кампања током које можемо да чујемо шта ће играти урадити ако их изаберемо - објаснио је Соареш и додао:

- Све у свему, ја сам вјероватно знатижељан и шокиран колико сте и ви, због тога што су поднијели оставке прије три мјесеца, а сада се опет кандидовали (за те позиције)".