latinica  ћирилица
19/11/2020 |  14:23 ⇒ 14:27 | Аутор: СРНА

Ухапшен Мароканац осумњичен за убиство у Отесу

Ухапшен је мигрант из Марока Хишам Агларас, који је осумњичен за убиство Јасмина Беровића /36/ у сарајевском насељу Отес, потврдила је портпарол Тужилаштва Кантона Сарајево Азра Бавчић.
Мигрант из Марока Хишам Агларас (фото: Архив) -
Мигрант из Марока Хишам Агларас (фото: Архив)

- Ухапшен је држављанин Марока чија фотографија је објављена и за којег се претпоставља да је један од извршилаца дјела. За другом двојицом се и даље трага - рекла је Бавчићева новинарима.

Портпарол МУП-а Кантона Сарајево Мирза Хаџиабдић изјавио је да је ухапшени мигрант из Марока лоциран и пронађен на локалитету код компаније "Енергоинвест" на подручју општине Илиџа.

- Приведен је у службене просторије Управе полиције Кантона Сарајево. Врше се одређене провјере и криминалистичка обрада - рекао је Хаџиабдић новинарима.

Тројица миграната су у уторак, 17. новембра, у Барској улици ножем напала мјештане насеља Отес. Том приликом Беровић је убијен, а тешке повреде задобио је Тарик Џамалија, чије је здравствено стање стабилно.

Мјештани Илиџе јуче су се окупили у Малој алеји како би осудили ово убиство, те упутили поруку да надлежне институције у БиХ коначно морају пронаћи начин да склоне мигранте са улица.

Из МУП-а Кантона Сарајево саопштено је да је полиција дошла до сазнања да се држављанин Марока чији су иницијали А.Х. /34/ налазио у Барској улици на Илиџи, гдје је у нападу једно лице убијено, а два су повријеђена.