latinica  ћирилица
19/11/2020 |  19:13 ⇒ 19:13 | Аутор: Б92

Туча у Скупштини тзв. Косова (ВИДЕО)

Неколико посланика косовске скупштине сукобило данас, пред крај сједнице на којој се расправљало о несталим особама.
Скупштина Косова - Фото: Бета
Скупштина КосоваФото: Бета

Најприје је настао вербални сукоб, да би прерастао у физички.

Ситуација је постала напета непосредно пред крај сједнице док се посланица Самопредјељења Сарада Богујевци, која је иначе била иницијатор засједања, обраћала за говорницом, преноси "Косово онлине".

До инцидента је дошло када су се посланици Самоопредјељења и Демократске лиге Косова најприје вербално, а потом и физички сукобили, због чега је засједање парламента прекинуто, преноси портал Зери.

Замјеница предсједника Скупштине Арберие Нагавци неколико пута је упозорила посланике да сједну како би се сједница наставила, међутим, исти су наставили вербални сукоб, који је прерастао у физички.

Након тога, посланици су отишли на паузу.


Хоти: Неприхватљиво понашање и језик посланика

Косовски премијер Авдулах Хоти сматра неприхватљивим понашање и језик неких посланика у Скупштини Косова, током интерпелације у вези са питањем несталих лица према Вашингтонском споразуму, преноси "Косово Прес".

- Хоти је оцијенио да је такво понашање ван било ког стандарда политичке комуникације, посебно данас када је тема расправе била судбина несталих, врло осјетљиво питање које косовске институције третирају са великом посвећеношћу - наводи се у саопштењу из његовог кабинета.