latinica  ћирилица
19/11/2020 |  20:11 ⇒ 20:12 | Аутор: Вечерње новости

Тумбаковић и Кокеза заједно одлазе?

Нисмо задовољни резултатима Младена Крстајића, а Љубиша Тумбаковић има само један задатак - да одведе репрезентацију на Првенство Европе, рекао у јуну предсједник ФС Србије Славиша Кокеза.

Када је послије пораза од Украјине у Љвову било јасно да је игра "орлова" очајна, а шансе да се кроз квалификације оде на Првенство Европе минималне, покушало се заобилазно, преко баража Лиге нација, али Тумбаковић није испунио задатак који је стављен пред њега.

Многи су склони да кажу да је то био лак задатак, са само двије непознате - Норвешком и Шкотском. Пола је урађено како ваља, а у другој половини скоро ништа.

Зато ће Извршни одбор ФСС 25. новембра највјероватније да се захвали на сарадњи Тумбаковићу. Онда ће се сачекати жријеб за Мундијал 2022. године у Катару, који је заказан за 7. децембар, и када се види у којој је групи Србија, онда ће бити ријечи о новим кандидатима за увијек врућу клупу. Листа се свела на три имена - Драган Стојковић, Саво Милошевић и Владан Милојевић.

Слично је и са позицијом предсједника ФСС. Све су гласније спекулације да ће Славиша Кокеза отићи на позицију првог човјека пројекта "Национални стадион", а потенцијални кандидати за његов кабинет на Теразијама су генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић, бизнисмен Милија Бабовић, предсједник нишког Радничког Ивица Тончев и замјеник предсједника Марко Пантелић. О овоме ће бити ријечи на Скупштини ФСС заказаној за 20. децембар.