latinica  ћирилица
20/11/2020 |  12:09 ⇒ 13:15 | Аутор: СРНА

Патријарх давао очинску подршку вјерницима и СПЦ у Црној Гори (ФОТО)

У Цетињском манастиру данас је, по благослову администратора Митрополије црногорско-приморске, епископа будимљанско-никшићког Јоаникија, служен помен блаженопочившем патријарху српском Иринеју.
У Цетињском манастиру одслужен помен блаженопочившем Патријарху (фото: mitropolija.com) -
У Цетињском манастиру одслужен помен блаженопочившем Патријарху (фото: mitropolija.com)

Помен су служили протојереј-ставрофор Обрен Јовановић, секретар Митрополије и намјесник цетињски, јереј Анђелко Боричић, јеромонах Јустин Мреновић, сабрат Цетињског манастира и ђакон Игор Пешикан, саопштено је из Митрополије црногорско-приморске.

Након помена, Јовановић је истакао да је ово јако тужан дан за Српску православну цркву, као и за читаво православље, због губитка часног и врлог архијереја Цркве Божије.

- Његова светост је био увијек радо виђен и топло дочекиван од клира и вјерника у Црној Гори и у свим искушењима у којима би се нашла СПЦ и њене епархије давао је своју очинску подршку и благослов - навео је Јовановић.

У Цетињском манастиру одслужен помен блаженопочившем Патријарху (фото: mitropolija.com)

Он је подсјетио на доласке Његове светости у Цетињски манастир, од којих је први био 2010. године поводом празника Светог Петра Цетињског и пресвлачења његових часних моштију.

- Остаће у сјећању свих нас као мили патријарх и велики пријатељ нашега, блаженог спомена митрополита Амфилохија, са којим се данас сусреће у Царству Небеском, двадесет дана по његовом упокојењу - навео је Јовановић.