latinica  ћирилица
20/11/2020 |  13:09 ⇒ 13:11 | Аутор: СРНА

Брнабић: Патријарх Иринеј симбол духовног јединства и слоге

Предсједник Владе Србије Ана Брнабић рекла је данас да је Његова светост патријарх српски Иринеј био симбол духовног јединства и слоге српског народа, те да је у најтежим тренуцима увијек био уз народ и вјернике.
Ана Брнабић (фото:atvbl.com) -
Ана Брнабић (фото:atvbl.com)

Брнабићева је Српској православној цркви и Светом архијерејском синоду изразила најдубље саучешће поводом смрти патријарска српског, саопштено је из Владе Србије.

- У име Владе Србије и своје лично име, упућујем изразе најдубљег саучешћа свештенству и верницима СПЦ поводом смрти Његове светости патријарха српског Иринеја - навела је Брнабићева у телеграму саучешћа.

Она је напоменула да је патријарх Иринеј био велики борац за државне и националне интересе.

- Напустио нас је човек који је био симбол духовног јединства и слоге српског народа, који је у најтежим тренуцима увек био уз народ и вернике. Остаће у нашим мислима и срцу као патријарх дубоке вере и велики исповедник православља, велики борац за државне и националне интересе и чувар хришћанске вере и традиције - навела је Брнабићева.

Она је указала и на духовну снагу и мудрост патријарха Иринеја.

- Недостајаће нам његова духовна снага, смиреност и мудрост која је свима нама давала снажан подстрек у ономе што радимо за нашу земљу и све грађане Србије - додала је Брнабићева.

Предсједник Владе Србије одала је почаст патријарху Иринеју.

- У данима који долазе надам се да ћемо сви заједно наћи снаге и вере да наставимо снажно да се боримо за боље сутра наше земље. Нека му је вечна слава - навела је Брнабићева.

Његова светост архиепископ пећки, митрополит београдско-карловачки и патријарх српски Иринеј /Гавриловић/ упокојио се јутрос у Војној ковид болници "Карабурма" у Београду.