latinica  ћирилица
20/11/2020 |  17:40 ⇒ 17:41 | Аутор: СРНА

Сарајево: Ухапшен погрешан мигрант због убиства

Сарајевска полиција утврдила је да се мигрант који је ухапшен због убиства у насељу Отес тренутно не може довести у везу са овим кривичим дјелом.

Из МУП-а Кантона Сарајево наводе да је овај мигрант, чији су иницијали А.Х, по опису одговарао једном од осумњичених за убиство и да је јуче ухапшен.

- Након криминалистичке обраде у службеним просторијама и извршених неопходних провјера, утврђено је да се наведено лице тренутно не може довести у везу са извршеним кривичним дјелима - наводи се у саопштењу.

Из МУП-а Кантона Сарајево додају да је овај мигрант предат на даље поступање Служби за послове са странцима БиХ.

У саопштењу се наводи да полиција Кантона Сарајево, под надзором тужилаштва, наставља да предузима мјере и радње с циљем расвјетљавања и документовања овог кривичног дјела.

Мигрант Хашим Агларас ухапшен је јуче због довођења у вези са убиством младића Јасмина Беровића на Отесу и наношења повреда још двојици младића.

Агларас је након велике полицијске акције лоциран и ухапшен у сарајевском насељу Ступ у напуштеном објекту код "Енергоинвеста".

Он је одмах одвезен у притворску јединицу, а данас се очекивало пребацивање у Тужилаштво Кантона Сарајево.

Полицијске агенције и даље трагају за још двојицом мушкараца који би се могли довести у везу са убиством Беровића на Отесу и повређивањем још двије особе у уторак навече.