latinica  ћирилица
21/11/2020 |  08:49 ⇒ 08:49 | Аутор: СРНА

Углавном ведро и без падавина

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће доћи до разведравања, осим на истоку, гдје се током пријеподнева очекују и слабије падавине, углавном снијег и сусњежица.
Сунчано и ведро - Фото: РТРС
Сунчано и ведроФото: РТРС

Највиша дневна температура од један до шест степени, на југу мало виша, а на планинама од минус три, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Вјетар слаб до умјерен сјеверни, на југу Херцеговине слаба бура.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос у централним и источним крајевима преовладава претежно облачно вријеме са сусњежицом и слабим снијегом, док је осталим крајевима није било падавина.

Најхладније јутрос је било на Бјелашници гдје је измјерено минус десет степени, затим на Хан Пијеску минус пет, на Чемерно минус четири, у Калиновику, на Сокоцу и Иван Седлу минус два, а у Кнежеву минус један.

Температура ваздуха у осталим мјестима у 7.00 часова: Гацко и Сански Мост нула, Источно Сарајево, Нови Град, Сребреница, Бихаћ, Ливно и Сарајево један, Братунац, Угљевик, Бањалука, Зворник, Рибник, Србац, Шипово, Бугојно, Градачац, Груде и Тузла два, Бијељина, Вишеград, Добој, Рудо и Зеница три, Фоча четири, Билећа пет, Требиње и Широки Бријег седам, Мостар осам и Неум 10 степени Целзијусових.