latinica  ћирилица
22/11/2020 |  08:44 ⇒ 08:50 | Аутор: СРНА

Хладно и стабилно током дана

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити стабилно и хладно вријеме.

Прије подне и током дана преовладаваће сунчано или уз малу дневну облачност, а увече ће доћи до повећања облачности на сјеверу, саопштено је из републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваћ слаб углавном сјеверни вјетар. Највиша дневна температура ваздуха од три до осам, на југу мало виша, а на планинама од нула степени.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава претежно ведро и хладно вријеме, а магле има у котлинама и уз ријечне токове.

Бјелашница је у 7.00 часова била најхладнија са минус девет степени, затим Борја, Чемерно и Ливно са минус пет, Калиновик, Приједор, Нови Град и Хан Пијесак са минус четири, те Кнежево, Мркоњић Град и Иван Седло са минус три степена.

У Прњавору, на Мањачи, на Сокоцу, у Гацку, Бихаћу, Санском Мосту и Широком Бријегу измјерена су минус два степена, у Источном Сарајеву, Рибнику, Бугојну, Градачцу, Грудама и Зеници минус један, у Бањалуци, Рогатици, Сарајеву, Тузли, Братунцу, Сребреници, Шипову нула, у Угљевику, Добоју, Билећи и Рудом један, у Бијељини и Вишеграду два, а у Требињу, Мостару и Неуму шест степени Целзијусових