latinica  ћирилица
24/11/2020 |  14:26 ⇒ 23:06 | Аутор: СРНА

На Дан Републике свечана академија и дефиле

На сједници Одбора за прославу Дана Републике Српске 2021. године данас је у Бањалуци усвојен прелиминарни приједлог програма прославе Дана Републике, који обухвата свечану академију и свечани дефиле на Тргу Крајине.
Одбор за прославу Дана Републике 2021. године - Фото: СРНА
Одбор за прославу Дана Републике 2021. годинеФото: СРНА

На сједници, којој је предсједавала предсједница Српске Жељка Цвијановић, изабран је Одбор за прославу Дана Републике Српске, те формирана Радна група за припрему и реализацију прославе Дана Републике.

Термин одржавања свечаног дефилеа биће накнадно одређен због актуелне епидемиолошке ситуације, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

Утврђено је да због актуелне епидемиолошке ситуације у Републици Српској поводом прославе Дана Републике Српске 2021. године неће бити организовани традиционални пријеми код предсједника Републике Српске, те догађаји који подразумијевају окупљање већег броја људи у затвореном простору.

 

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

У свим градовима и општинама Републике Српске, као и у Брчко дистрикту, Дан Републике Српске биће обиљежен на примјерен начин, у складу са њиховим могућностима, те препорукама Института за јавно здравство.

Првој сједници Организационог одбора за прославу Дана Републике Српске 2021. године присуствовали су и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, као и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.