latinica  ћирилица
25/11/2020 |  16:14 ⇒ 16:22 | Аутор: РТС

Матић моли Вучића: Убиједите Видића да дође и спаси српски фудбал!

Некадашњи српски фудбалски репрезентативац Немања Матић позвао је предсједника Србије Александра Вучића да помогне у идеји Немање Видића за спас српског фудбала.
Немања Матић (фото:Twitter/@alexshawESPN) -
Немања Матић (фото:Twitter/@alexshawESPN)

Фудбалер Манчестер јунајтеда обратио се јавности отвореним писмом које је послао српским редакцијама.

А све је реакција и заправо подршка Видићу у свему што је на рачун Фудбалског савеза Србије рекао прошле недјеље.

Писмо Немање Матића преносимо у цијелости:

"Поштовани љубитељи фудбала у Србији,

Остао сам дужан објашњење поводом мог повлачења из репрезентације Србије, па ћу кренути од тога.

Прије почетка квалификација за Европско првенство, људима у Савезу сам скренуо пажњу на неколико ствари које би могле да нас коштају пласмана на Европско првенство.

Рекао сам да ако се те ствари не промијене, "налетјећемо" на неку мало озбиљнију репрезентацију и напуниће нам мрежу (десила се Украјина – 5:0). Такође, рекао сам да се нећемо пласирати ни кроз Лигу нација, јер нам бог неће дати (десила се Шкотска).

Како моји савјети нису прихваћени, осјећао сам се одбачено и нисам желио да сметам, нити да више учествујем у свему томе!

Мислим да ја у овом тренутку нисам битан и зато ћу прећи на ствар која је најбитнија за будућност нашег фудбала.

Вратимо се петнаестак година уназад, када је њемачка репрезентација била у великој кризи, тада су одлучили да је вријеме за промјене и поставили су Матијаса Замера (освајач Златне лопте) за главног одговорног за организацију свих селекција и првог тима. Данас је њихов фудбал ту гдје јесте, понајвише захваљујући њему.

Сада да свратимо до комшија.

Хрватска за свог предсједника фудбалског савеза има Давора Шукера, који је био најбољи нападач Европе, један од најбољих играча Реал Мадрида и вјерујем да играчима није свеједно кад испред њих стане неко са таквим именом као што је Давор Шукер.

Црна Гора на челу фудбала има ВЕЛИКОГ Дејана Савићевића, једног од најбољих играча свих времена на нашим просторима. Прошло је доста година од када је Дејо играо фудбал, али и дан-данас се навијачи Звезде и Милана сјећају мајстора, препричавају његове акције. Када се појави на скуповима УЕФА, сви га, као и Давора Шукера, уважавају и имају велико поштовање према њима, а самим тим и земљама које они представљају.

Рјешење за спас нашег фудбала је, једноставно, НЕМАЊА ВИДИЋ.

Сматрам да је својим радом, поштењем, фудбалским знањем, професионализмом, посвећености фудбалу способан да наш фудбал одведе на врх Европе, гдје је и сам био као играч. Ако се комшије могу похвалити да имају своје највеће легенде на челу фудбалског савеза, зашто и ми не урадимо исто. Велики Немања Видић на челу ФСС, док ово пишем, суза ми у оку од среће на помисао да ово може да се деси. Немања би вратио наду фудбалској Србији, народ би се вратио на стадион, да подржи своју земљу. Не бисмо морали да дијелимо карте и молимо људе да дођу на стадион (ФСС зна о чему причам).

Не тражим да се било ко отјера, него тражим да Немања Видић одлучи ко треба и шта треба да ради у нашем фудбалу, јер имам апсолутно повјерење да ће урадити све за добробит нашег фудбала.

Мора добити и подршку државе Србије, јер је фудбал веома битан. Сви знамо да је предсједник Александар Вучић велики љубитељ спорта, стога га позивам да да свој допринос тако што ће покушати да убиједи Немању да преузме ту одговорност и крене у акцију спасавања српског фудбала. Промашили јесмо Европско првенство, немојте да промашимо Немању Видића...

Велики поздрав, Немања Матић."