latinica  ћирилица
26/11/2020 |  15:21 ⇒ 16:35 | Аутор: СРНА

Ухапшено лице због убиства четири српска цивила у Сребреници

Припадници Агенције за истраге и заштиту данас су у мјесту Тиња у општини Сребреник претресли једну локацију и ухапсили лице за којим је расписана међународна потјерница, саопштено је из ове полицијске агенције.

Приликом претреса стамбеног објекта које користи осумњичено лице, службеници Сипе открили су и привремено одузели двије аутоматске пушке, једну полуаутоматску пушку, један карабин, једну малокалибарску пушку, три пиштоља, једну оптику за снајпер, десет оквира за муницију и већу количину муниције различитих калибара.

Након извршене криминалистичке обраде у просторијама Сипе ухапшено лице ће у законском року бити предато надлежном органу.

Ове оперативне активности спроведене су у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Републике Српске и МУП-а Тузланског кантона.

Срна незванично сазнаје да је за ухапшеним лицем раније расписана Интерполова потјерница због сумње да је 1996. године учествовао у убиству четири цивила српске националности на подручју Сребренице.

Портал "Кликс" јавља да је ријеч о Неџаду Хасићу из Сребренице.

Исти портал јавља да је у потјерници Окружног тужилаштва Бијељина наведено да је Неџад Хасић заједно с Ахмом Харбашем и Бехудином Хусићем осумњичен да је током 1996. године на подручју Сребренице учествовао у убиству четворице српских цивила.

Наведена лица су раније тврдила да су у монтираном процесу и под присилом признали да су починили дјела која им се стављају на терет.

Хасићев отац изјавио је још прије 15 година да ће се његов син предати под условом да му не суди ниједан суд на подручју Републике Српске.