latinica  ћирилица
27/11/2020 |  10:14 ⇒ 11:23 | Аутор: СРНА

КиМ: У српским срединама 78 заражених

У српским срединама на Косову и Метохији, према подацима Кризног штаба из Косовске Митровице, у посљедња 24 часа од 207 узетих узорака, 78 је позитивно на ковид 19.

Нови позитивни случајеви су из општина Косовска Митровица 26, Звечан четири, Лепосавић седам и Зубин поток десет, а остали су из Грачанице 12, Гњилана осам, Пећи шест, Прилужја у општини Вучитрн четири и из Косовске Каменице један случај.

Хоспитализовано је 56 пацијената, и то у болници у Косовској Митровици 55 и у Клиничком центру у Нишу један пацијент.

Из управе Клиничко-болничког центра Приштина са измјештеним сједиштем у Грачаницу Срни је речено да се у болници у Лапљем Селу, код Грачанице, налази 48 пацијената са тежим облицима заражености и да је тридесетак пацијената пребачено у нишки Клинички центар.

Од почетка епидемије било је 2.155 позитивних случајева, а тренутно је активно 886, а највећи број њих је из Косовске Митровице.

Податке о броју заражених, смртних случајева и хоспитализованих случајева здравствене установе са подручја Косова и Метохије јужно од Ибра достављају Канцеларији за Косово и Метохију у Влади Србије због чега Кризни штаб из Косовске Митровице на ковид 19 списку води само оне случајеве који се јаве или обаве преглед у некој од српских здравствених установа на сјеверу Косова.