latinica  ћирилица
27/11/2020 |  12:05 ⇒ 12:08 | Аутор: Б92

ФИФА одредила шешире за СП

Кровна фудбалска организација објавила је распоред европских шешира за жријеб квалификација за Свјетско првенство у Катару 2022. године.
ФИФА - Фото: илустрација
ФИФАФото: илустрација

"Орлови" ће из другог шешира сазнати ривале на путу ка другом узастопном пласману на Мундијалу.

То значи да неће моћи да се састане са селекцијама Швајцарске, Велса, Пољске, Шведске, Аустрије, Украјине, Турске, Словачке и Румуније.

Први шешир је доста квалитетан, гдје је најпоженија Данска, а само једно мјесто из групе ће директно изборити мјесто у Катару.

Преосталих 10 другопласираних мораће да играју двије рунде баража, са још двије најбоље селекције из трећег издања Лиге нација, што значи да се добијају само три визе на тој стази.

Први шешир чине: Белгија, Француска, Енглеска, Португал, Шпанија, Италија, Немачка, Холандија, Хрватска и Данска, у трећем су Русија, Норвешка, Чешка, Мађарска, Република Ирска, Сјеверна Ирска, Исланд, Шкотска, Грчка и Финска.

У четвртом су Босна и Херцеговина, Словенија, Црна Гора, Сјеверна Македонија, Албанија, Бугарска, Израел, Белорусија, Грузија и Луксембург, а у петом Јерменија, Кипар, Фарска острва, Азербејџан, Естонија, Казахстан, тзв. Косово, Литванија, Летонија и Андора.

Посљедњи шешир сачињен је од Малте, Молдавије, Лихтенштајна, Гибралтара и Сан Марина.

Жријеб је на програму 7. децембра у Цириху од 18 сати по средњеевропском времену.