latinica  ћирилица
27/11/2020 |  20:40 ⇒ 20:41 | Аутор: СРНА

Пацијенти са лакшом клиничком сликом од сутра у загребачкој "Арени"

Због погоршања ситуације у вези са вирусом корона, спортска дворана "Арена" у Загребу постаје ковид стационар у који ће први пацијенти бити смјештени сутра.

Ријеч је о пацијентима са лакшом клиничком сликом и током сутрашњег дана требало би да их стигне двадесетак, преноси портал "Индекс".

О пацијентима ће бринути сестре из неколико загребачких болница.

Координатор за организацију сестринске службе у стационару "Арена" Сњежана Крпета истиче да је за њу и све њене колегинице велики изазов да буде сачувано здравље љекара и медицинских сестара, односно здравствени систем како би се болесници могли збрињавати од других болести којима су изложени свакодневно.

Осим медицинских сестара, у "Арени" ће бити распоређено 18 љекара - три из Министарства одбране Хрватске и 15 из Виноградске болнице.

Неуролог и командант војног дијела стационара у загребачкој "Арени" пуковник Берислав Далић упоредио је вирус корона са ратом, наводећи да је вирус "непријатељ ситан, многобројан и непредвидив".

У Хрватској је у протекла 24 часа забиљежено 4.080 нових случајева заразе вирусом корона међу 11.091 тестираном особом, а преминуло је 48 особа.