latinica  ћирилица
27/11/2020 |  22:17 ⇒ 22:18 | Аутор: dnevni avaz

Тегелтија: Снимак је монтажа, направила га је ОБА

Предсједник ВСТС Милан Тегелтија изјавио је вечерас гостујући у Централном дневнику код Сенада Хаџифејзовића, како је најновији снимак о обећању именовања члана ВСТС-а, уствари монтажа.
Милан Тегелтија - Фото: РТРС
Милан ТегелтијаФото: РТРС

- Снимак је класична монтажа, аутентичност овог снимка апсолутно не постоји и нема потребе да коментаришем нешто што је монтирано и није се догодило, додао је он.

Рекао је да он зна за овај снимак већ годину дана.

- Овај снимак није настао недавно, ово је направљено давно прије, ја лично знам да постоји већ годину дана и имам свједоке који то могу потврдити - казао је Тегелтија.

Тегелтија је и поручио и да је снимак направила ОБА, али да не зна ко га је снимао.

- Ово је високософистицирана монтажа коју је направила Обавјештајна служба (ОБА) или неки њени дијелови - навео је Тегелтија.

На питање да ли оптужујете (Османа) Мехмедагића, он је рекао - апсолутно!

Истакао је да му не пада на памет да коментарише снимак с обзиром на то да је ријеч о монтажи. Такође, Тегелтија је замолио јавност да још једном послушају снимак пажљиво, те да ће веома јасно уочити "прелазе" на снимку.

Коментарисао је и данашње наводе ОХР-а да ВСТС заслужује професионалног предсједника.

- Госпођа Милијана Буха и ја смо рекли да није аутентичан, али ОХР се петља у индивидуалне случајеве, а то нема право. Ако жели да ме смијени нека то уради, можда ми учини и услугу јер ће ме у једном дијелу становништва Сарајева направити херојем - истакао је Тегелтија.