latinica  ћирилица
29/11/2020 |  10:25 | Аутор: СРНА

Кривокапић жали због протјеривања два амбасадора

Мандатар нове Владе Црне Горе Здравко Кривокапић рекао је да жали због одлука власти Црне Горе и Србије о међусобном протјеривању амбасадора, те сматра да то није у духу европског пута и добре регионалне сарадње.
Здравко Кривокапић - Фото: Screenshot/YouTube
Здравко КривокапићФото: Screenshot/YouTube

- Жалим због јучерашњег протјеривања амбасадора, јер такви акти нису у духу европског пута и добре регионалне сарадње пријатељских држава. Одлазећи режим ни у својим посљедњим данима не преза од поларизације друштва и продубљивања подјела - написао је Кривокапић на Твитеру.

Према његовим ријечима, нова Влада Црне Горе радиће на оздрављењу односа са Србијом.

- Промовисаћемо истински добросусједску политику с Београдом, као и са свима у региону, по принципу суверености, независности и немијешања у унутрашње ствари других држава. Узајамно поштовање биће наша мјера - навео је Кривокапић.

Министарство вањских послова Црне Горе прогласило је јуче амбасадора Србије у Црној Гори Владимира Божовића за персону нон грата због, како су навели, континуираног мијешања у унутрашње ствари наше земље. Убрзо потом је услиједила иста мјера Србије, која је протјерала црногорског амбасадора у Београду Тарзана Милошевића.