latinica  ћирилица
29/11/2020 |  13:49 | Аутор: СРНА

У понедјељак промјенљиво облачно

У већини крајева у Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити промјенљиво облачно вријеме, уз повремене сунчане интервале, углавном на југу.
Облачно - Фото: РТРС
ОблачноФото: РТРС

Ујутру се очекује претежно ведро на југу и сјеверним предјелима, облачније у централним и источним, на планинама и вишим предјелима умјерен мраз, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Средином дана биће промјенљиво облачно вријеме у већини предјела, уз сунчане интервале којих ће највише бити на југу.

Дуваће слаб вјетар, претежно сјеверних смјерова.

Минимална јутарња температура ваздуха биће од минус три до један, на планинама од минус шест степени, док ће највиша дневна износити од нула до пет, на југу Херцеговине до девет степени Целзијусових.

Претежно сунчано вријеме биће током дана у уторак, 1. децембра, али се наоблачење очекује крајем дана и током ноћи када ће захватити већину крајева.

Минимална јутарња температура ваздуха биће од минус четири до нула степени, на планинама око минус осам, а највиша дневна од нула до пет, на југу Херцеговине до осам степени Целзијусових.

Киша и провејавање сусњежице или слабог снијега очекује се у сриједу, 2. децембра, од сјеверозапада ка централним предјелима, док ће у централним и јужним крајевима падати слаба киша која се леди при тлу.

Минимална јутарња температура биће од минус четири до нула, на планинама од минус седам, а највиша дневна температура од нула до четири, на југу Херцеговине до осам степени Целзијусових.

Облачно вријеме с кишом очекује се и у четвртак, 3. децембра, која ће током дана и увече падати у већини предјела.

Минимална јутарња температура од минус три до нула, на југу око шест. а највиша дневна од један до пет, на југу Херцеговине до девет степени Целзијусових.

Данас је углавном облачно и магловито вријеме, а слабе падавине регистроване су на западу, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура измјерена у 13.00 часова: Бјелашница минус четрири, Хан Пијесак минус два, Мраковица минус један, Соколац нула, Мркоњић Град и Сребреница један, Бијељина, Сарајево, Зворник, Калиновик, Бихаћ, Бугојно, Градачац, Тузла, Рибник, Рудо и Чемерно два, Бањалука, Вишеград, Добој, Приједор, Србац и Зеница три, Нови Град четири, Фоча пет, Гацко шест, Ливно девет, Груде 12, Требиње, Мостар, Широки Бријег и Билећа 13, те Неум 14 степени Целзијусових.