latinica  ћирилица
29/11/2020 |  16:22 ⇒ 17:47 | Аутор: Агенције

Минут ћутања на свим теренима у Србији у част Марадоне

Фудбалски савез Србије одазвао се позиву ФИФА, те ће овог викенда и на теренима широм Србије минутом ћутања бити одата почаст великом Дијегу Арманду Марадони.

Поводом смрти једног од најбољих фудбалера свих времена, Дијега Арманда Марадоне, Свјетска фудбалска федерација  упутила је свим својим чланицама допис сљедеће садржине:

- Фудбал је 25. новембра 2020. године изгубио једну од својих највећих икона, Дијега Арманда Марадону. Свуда по свијету се осјећа снажан губитак због прераног одласка истинске фудбалске легенде. Није претјеривање рећи да фудбал неће бити исти без њега. Заувијек ћемо бити захвални за оно што је дао нашем спорту и веома ће нам недостајати.

У част Дијега Арманда Марадоне, као и у име солидарности са његовом породицом и свима који су га толико вољели, заставе у сједишту Свјетске фудбалске федерације су на пола копља, а ФИФА позива и организаторе свих такмичења да одрже минут ћутања на свакој фудбалској утакмици током овог викенда или првом наредном приликом - поручила је ФИФА у допису.