latinica  ћирилица
29/11/2020 |  17:21 ⇒ 20:11 | Аутор: СРНА

Марадонин љекар под истрагом због убиства из нехата

Лични љекар Дијега Марадоне под истрагом је због убиства из нехата четири дана након што је аргентинска фудбалска легенда доживјела фаталан срчани удар, рекли су данас тужиоци у Сан Исидру, предграђу Буенос Ајреса.

Полиција је претресла ординацију и кућу доктора Леополда Лукеа у потрази за могућим доказима који указују на немар, јавили су аргентински медији.

Истрага је услиједила послије забринутости коју су изразиле три Марадонине ћерке Далма, Ђанина и Јана у вези са третманом и начином лијечења њиховог оца у кући у Тигреу, сјеверно од Буенос Ајреса, рекли су правосудни извори.

Истрага је у току, разговарамо са свједоцима, укључујући чланове породице, рекао је извор близак истрази.

Луке, који није желио да разговара са новинаром АФП-а, поставио је фотографију са Марадоном када је овај изашао из болнице 12. новембра, осам дана након операције када му је уклоњен крвни угрушак у мозгу.

Марадона се вратио кући у Тигре гдје је био под сталним надзором љекара и у близини ћерки.

Умро је 25. новембра након срчаног удара, а сахрањен је дан касније у предграђу Буенос Ајреса.

Неименовани члан породице Марадона рекао је да је клиника препоручила да се Дијего Марадона пребаци у другу болницу, али је породица одлучила другачије. Његове ћерке потписале су отпусну листу чиме је и пуштен из болнице.

Правосудни извори кажу да је цијели случај покренут, јер је једна особа умрла код куће, а нико није потписао умрлицу.