latinica  ћирилица
30/11/2020 |  19:12 ⇒ 19:26 | Аутор: СРНА

У Турској највише преминулих до сада

У Турској је у посљедња 24 часа од посљедица заразе вирусом корона преминуло 188 људи, што је дневни рекорд осми дан заредом, наводи се у извјештају турског Министарства здравља.

Према подацима Министарства, у истом периоду регистрован је и рекордни број нових случајева заразе у Турској, након што је на тесту за вирус корона било позитивно још 31.219 људи.

Турска четири мјесеца није пријављивала асимптоматичне случајеве заразе, те подаци о укупном броју заражених од почетка епидемије нису доступни.

У Турској је од марта преминуло 13.746 људи код којих је потврђена зараза вирусом корона.

Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је раније данас да ће турске власти од сутра увести полицијски час ноћу радним данима, као и током цијелог викенда ради заустављања ширења заразе вирусом корона.

АНКАРА УВОДИ ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС ТОКОМ НОЋИ И ЗА ВИКЕНД

Власти Турске увешће полицијски час ноћу радним данима, као и током цијелог викенда ради заустављања ширења заразе вирусом корона, изјавио је турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган.

Он је говорио усљед рекордног пораста броја заражених и преминулих од посљедица заражености вирусом корона у Турској у посљедњих неколико седмица.

Ердоган је рекао да грађанима радним данима неће бити дозвољено да излазе из кућа од 21.00 до 5.00 часова. Осим тога, излазак из куће неће бити дозвољен током цијелог викенда, односно од 21.00 часова у петак до 5.00 часова у понедјељак.

Према ријечима турског предсједника, мјере ће ступити на снагу сутра, а забрана кретања неће важити за поједине секторе, укључујући ланце снабдијевања и производњу.