latinica  ћирилица
02/12/2020 |  08:25 ⇒ 08:34 | Аутор: СРНА

Хладно и облачно, на западу и сјеверозападу слаб снијег

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити хладно и облачно вријеме, мјестимично са кишом, на планинама са снијегом или леденом кишом, уз дневну температуру од минус два до пет, на југу Херцеговине до 10 степени Целзијусових.
Сусњежица  (Фото:srpskacafe.com) -
Сусњежица (Фото:srpskacafe.com)

Ујутру и прије подне у већини крајева биће облачно и хладно уз мраз, а од запада преко југозапада до југа, мјестимично уз слабе падавине, на планинама по којом пахуљом снијега.

Током дана биће облачно у већини предјела, од сјеверозапада ка централним предјелима, југозападу и југу уз услове за кишу, а провијавање сусњежице или слабог снијега очекује се на крајњем западу и сјеверозападу.

Послије подне у западним и централним планинским предјелима биће услова за кишу која леди при тлу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Кише ће бити и у планинском појасу, чешће на јужним странама планина, док ће од централних предјела ка истоку и сјевероистоку остати претежно суво вријеме.

Дуваће слаб до умјерен источни и сјевероисточни вјетар, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Дневна температура ваздуха од нула до пет, на крајњем западу и планинама тог региона до минус два, на југу Херцеговине до 10 степени Целзијусових.

Температура ваздуха јутрос у 8.00 часова: Соколац минус 10 степени Целзијусових, Рудо минус осам, Вишеград минус седам, Хан Пијесак и Сребреница минус шест, Фоча и Сарајево минус пет, Мраковица, Дринић и Калиновик минус четири, Бјелашница, Мркоњић Град и Гацко минус три, Шипово, Дрвар, Бијељина, Невесиње и Зеница минус два, Приједор, Рибник, Зворник и Тузла минус један, Бањалука, Нови Град, Србац, Добој и Чемерно нула, Билећа два, Мостар четири, Требиње шест и Неум 13 степени Целзијусових.