latinica  ћирилица
02/12/2020 |  12:29 ⇒ 19:36 | Аутор: СРНА

Двије жртве српске националности ексхумиране у општини Сански Мост

На локалитету Греда у општини Сански Мост почео је процес ексхумације у којем су пронађени посмртни остаци двије особе за које се претпоставља да су жртве српске националности, саопштено је из Тужилаштва БиХ.
Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Тужилаштво БиХФото: РТРС

У саопштењу се наводи да се претпоставља да се на наведеној локацији налази још посмртних остатака и да се ексхумација наставља.

По налогу тужиоца из Посебног одјељења за ратне злочине, истражилац Тужилаштва БиХ налази се у Санском Мосту, на локалитету Греда, гдје координира процес ексхумације и тражења несталих особа.

- До сада су пронађени посмртни остаци двије особе. Претпоставља се да посмртни остаци припадају жртвама српске националности, несталим у јесен 1995. године - наводи се у саопштењу.

Према иницијалним информацијама, на наведеном локалитету могло би се налазити више посмртних остатака особа несталих у јесен 1995. године, наводи се у саопштењу.

- Истражилац Тужилаштва БиХ координира рад и активности овлаштених особа које учествује у процесу ексхумације. На локацији су присутни љекар судске медицине, представници Института за нестале особе БиХ, полицијски службеници МУП-а Унско-санског кантона, који обезбјеђују локацију, као и потребни радници и механизација - наводи се у саопштењу.

Из Тужилаштва БиХ додају да се ексхумација наставља у наредном периоду.