latinica  ћирилица
02/12/2020 |  17:22 ⇒ 17:22 | Аутор: СРНА

ФБиХ: Подршка измјенама Закона о ублажавању економских посљедица

У наставку сједнице Представничког дома Парламента Федерације БиХ посланици су усвојили СДП-ов Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о ублажавању економских посљедица изазваних пандемијом вируса корона.
Представнички дом Парламента ФБиХ - Фото: РТРС
Представнички дом Парламента ФБиХФото: РТРС

Шеф Клуба СДП-а Дамир Машић рекао је да субвенционисање плата треба продужити до краја године, а камата на кредите до краја сљедеће године.

Машић је истакао да ће субвенције за минималне плате бити подршка за одржавање запослености, а и помоћи ће запошљавању у фирмама које имају потенцијал.

Он је нагласио да ће субвенционисање 50 одсто камата из фондова помоћи одрживости компанија.

Машић је додао да је ријеч о нацрту и да се у њему могу промијенити и рокови и године примјене.

Посланици су на онлајн сједници усвојили и Нацрт закона о гасоводу "Јужна интерконекција БиХ и Хрватска", чијим доношењем се требају створити неопходни предуслови за реализацију овог пројекта.

Директор "БХ гаса" Јасмин Салкић нагласио је да је изградња нове гасне интерконекције "Јужна интерконекција БиХ и Хрватска" на правцу Загвозд, Хрватска-Посушје-Томиславград-Шуица-Купрес-Бугојно-Нови Травник/Травник са одвајањем за Мостар, препозната као пројект од највећег приоритета за ФБиХ с обзиром на то да је постојећи гасовод стар 42 године.

Салкић је предложио да буде одржана тематска сједница о гасу.