latinica  ћирилица
03/12/2020 |  08:14 ⇒ 18:59 | Аутор: РТС

Звезда против Хофенхајма за овјеру европског прољећа

Фудбалери Црвене звезде играју вечерас од 18.55 у Београду меч петог кола групе Л Лиге Европе против њемачког Хофенхајма који им и математички може донеијти европско прољеће.

Српски шампион је у претходном колу у Белгији надиграо Гент са 2:0 и дошао веома близу нокаут фазе најмасовнијег евро такмичења.

Да би то и математички обезбиједили, играчима Дејана Станковића биће потребан бод, док их евентуална побједа укљуује и у трку за прво мјесто у групи управо са вечерашњим ривалом.

То ће ипак бити знатно тежи задатак с обзиром да су Нијемци славили у првом дуелу са 2:0.

- Ја сам реалиста. Ако треба да добијеш 3:0, мора да се ризикује, да се много отвори, свакако идемо на побједу, из организоване игре. Фудбал је чудна игра, никад не знаш како ће да се намјести. Битно је да будемо компактни, да приступ 11 момака и оних са клупе буде стопостотан, а онда полако, минут по минут - рекао је Станковић у најави меча.

Као и пред пут у Гент прошле седмице, и овога пута Црвена звезда има пуно проблема са саставом тима. Сигурно неће играти Катаи, Иванић и Родић.

- Не желим да то буде алиби, већ ћемо гледати да будемо још јачи на терену. Не прија када се изненада нешто деси, поготово пред овако важну утакмицу, али сигуран сам да ћемо извући максимум. Покушаћемо то да надомјестимо лијепом организацијом. Не бих дјелио екипу на стартере и остале јер су сви битни - јасан је Станковић.