latinica  ћирилица
05/12/2020 |  08:55 ⇒ 08:55 | Аутор: sputniknews.com

Руска докторка: Не плашите се, ово су симптоми који се појављују након вакцинације

Малаксалост, замор и температура до 37 степени су нормални симптоми након вакцинације од вируса корона, изјавила је главна докторка руске Друге поликлинике Наталија Шиндрјајева.
Вирус корона - Фото: РТРС
Вирус коронаФото: РТРС

Како је рекла, свака вакцина доводи до одређене реакције организма, самим тим је то случај и код вакцине против вируса корона.

- Неопходно је пратити сопствено стање након вакцинације. Ради се о вакцини против вируса корона. Као и послије других вакцинација, постоји кратак период када можете да осјетите одређену малаксалост, спаваће вам се, имаћете малу температуру од 37 степени. Не плашите се, то је само прва реакција организма након примања вакцине - навела је она.

Шиндрјаејва је такође рекла и да свако ко прође вакцинацију добије папир са инструкцијама у којима се наводе сви могући нежељени ефекти, али и упутство шта чинити у случају да се они појаве.

- Како обично говоре наши фармацеути – ако не постоји реакција на одређени лијек, питање је да ли је уопште и лијек. Будући да се овдје ради о препарату који ствара имунитет, ови симптоми су нормална реакција која нестаје у току једног дана - додала је она.

Подсјетимо, јуче је у Москви покренута масовна вакцинација грађана против вируса корона.