latinica  ћирилица
06/12/2020 |  14:07 ⇒ 14:10 | Аутор: СРНА

И у понедјељак топло за ово доба године

У Републици Српској и Федерацији БиХ и сутра се очекује топло вријеме за ово доба године.
Јесен - Фото: РТРС
ЈесенФото: РТРС

Ујутру ће бити облачно, једино на југу и даље може бити повремено слабе кише, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана очекује се смањење облачности од запада ка истоку, те ће бити и краћих сунчаних интервала уз релативно топло вријеме. Увече и током ноћи претежно облачно и суво.

Дуваће слаб до умјерен јужни вјетар.

Јутарња температура ваздуха од два до осам, на сјевероистоку око 10, у планинама око минус један степен, а највиша дневна од пет до 10, на сјеверу и југу око 13, у планинском појасу од два степена Целзијусова.

Промјенљиво облачно и вјетровито вријеме очекује се у уторак, 8. децембра, повремено са сунчаним интервалима, а на југу је могућа слаба пролазна киша. Увече ће наоблачење са кишом захватити већину крајева.

Јутарња температура од један до шест, у планинама око минус два степена, а највиша дневна од пет до 10, у планинском појасу од један степен Целзијусов.

Слаба киша могућа је у сриједу, 9. децембра, углавном на југу и источним крајевима, а на планинама слаб снијег или суснежица. Јутарња температура ваздуха од два до шест, у планинама око минус два степена, а највиша дневна од четири до 10, на планинама од један степен Целзијусов.

У четвртак, 10. децембра, послије подне и увече биће облачно и претежно суво вријеме, а на југу слаба пролазна киша. Јутарња температура од два до седам, у планинама око минус два, а највиша дневна од три до девет, на планинама од један степен Целзијусов.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава умјерено до претежно облачно вријеме, а крајем дана и у вечерњим часовима у свим крајевима се очекује киша.

Дан је обиљежила изразито висока температура за децембар, па је у Зеници у 13.00 часова измјерено чак 20 степени, у Неуму 19, а у Фочи и Мостару 18.

Температура ваздуха у осталим мјестима: Бјелашница нула, Чемерно осам, Гацко 10, Мраковица, Нови Град и Хан Пијесак 11, Калиновик, Ливно и Србац 12, Бањалука и Соколац 13, Бугојно и Градачац 14, Сарајево, Вишеград, Мркоњић Град, Рудо и Сребреница 15, Бијељина, Билећа, Широки Бријег, Приједор, Шипово и Рибник 16, Добој, Требиње, Бихаћ, Сански Мост и Тузла 17 степени.